La Réunion, de ultieme ervaring

 

‘We willen graag naar een bestemming die nog vrij onbekend is. Waar niet veel toeristen zijn, maar waar wel veel te doen is.’ Het is een vraag die ik regelmatig krijg. La Réunion is zo’n locatie. Het is een geweldig eiland vol ongerepte natuur, authentieke culturen, paradijselijke stranden en een geweldige keuken. La Réunion heeft alles in zich voor een unieke reiservaring.

relax-op-reis-reunion

 

La Réunion is een Frans eilandje in Afrika. Het ligt ten oosten van Madagaskar en ten westen van Mauritius. Het eilandje heeft een mild tropisch klimaat. De temperaturen zijn dan ook het hele jaar aangenaam. Huur een auto en reis door het fascinerende landschap vol groene valleien, hoge bergtoppen, gigantische watervallen, fenomenale vergezichten en pittoreske creoolse dorpjes. De hoogste berg van La Réunion is Piton des Neiges. Een bezoek aan de actieve vulkaan La Fournaise mag natuurlijk niet ontbreken.

 

La Réunion is een tropisch natuurparadijs waar vulkanen, groene valleien, ruige kustlijnen, witte stranden met turquoise water en weelderige plantengroei elkaar afwisselen. Niet voor niets staat de natuur van dit eilandje op de werelderfgoedlijst. Het is een bestemming  die uiterst geschikt  is voor avontuurlijke en sportieve bezoekers én voor strandgasten. De outdoor activiteiten zijn gevarieerd: van hiken en mountainbiken tot canyoning, kitesurfen en paragliden. En van juni tot oktober kunt u walvissen spotten. Ook de strandliefhebbers en zonaanbidders komen volop aan hun trekken. De stranden van Saint Gilles les Bains mogen niet ontbreken in uw reisprogramma. Vergeet ook niet een creoolse markt te bezoeken!

 

Na een avontuurlijke of lekkere rustdag aan het strand is het heerlijk eten in de Réunionse keuken. Deze keuken is een mix van de beste kooktradities uit Europa, India, China en Madagaskar.

 

Al zin om uw bestemming te boeken? Ik adviseer u graag. La Réunion is vanaf Parijs elf uur vliegen en dagelijks prima bereikbaar. Dus, waarom nog wachten?