Betoverend Oman

 

Het Sultanaat Oman ligt in het zuidoosten van het Arabisch schiereiland.  Een land vol culturele schatten en sprookjesachtige natuur. Steeds meer vakantiegangers weten Oman als bestemming te vinden. En dat is niet voor niets. Het klimaat is gunstig en de mensen zijn gastvrij. Ze bieden u al snel Omaanse koffie aan en voor u het weet bent u een van de gasten tijdens een lokaal feest. U zult zich er dan ook direct thuis voelen. Oman is niet voor niets een van de veiligste landen ter wereld.

 

Kiest u voor avontuur? Ook dan is Oman een perfect vakantieland. relax-op-reis-Oman-Salalah-Marina
U kunt er mountainbiken, klimmen, paragliden en met een speleoloog op pad. De kust van Oman is uitermate geschikt voor kitesurfers en andere watersportliefhebbers.

 

Liever iets anders? Reis dan af naar A’Sharqiyah Sands en verken de omliggende bergen die meer dan 3.000 meter hoog zijn. Kampeer in luxe tenten onder de sterren en geniet van alle heerlijke lokale gerechten in een betoverende omgeving.

 

Een bezoek aan de hoofdstad Muscat mag natuurlijk niet ontbreken. Bezoek de sprookjesachtige Sultan Qaboos Grand Mosque en Al Alam Palace. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de prachtige Jebel Shambs, een berg met grote wandelpaden en aan Wadi Ash Shab, waar u kunt zwemmen in een smaragdgroene canyon.

 

Oman is terecht trots op haar prachtige ecologie en gevarieerde flora en fauna en zet zich actief in zich in voor het behoudt ervan. Geniet mee van al dat natuurschoon. Ga snorkelen in de gekleurde koraalriffen de Damaniyat-eilanden of observeer een van de nesten van de bedreigde soepschildpad in het reservaat van de schildpad in het Ras Al Jinz.

 

Wilt u ook Oman bewonderen? Neem gerust contact met mij op voor een rondreis op maat.