Chili, land van ruige natuur, gletsjers, heerlijk eten en wijn

 

Chili is het langste land ter wereld en heeft voor de natuurliefhebber heel veel te bieden. Het is het land van de heerlijke wijnen, heerlijk eten (veel vis), het majestueuze Andesgebergte, hippe steden en bovenal gastvrije mensen.

 

Begin uw reis in de hoofdstad Santiago, een energieke, hippe stad met levendige parken en vele gezellige straatjes en terrassen. Beklim de heuvel van het stadspark Santa Lucia waarna u op de top van de heuvel een prachtig uitzicht heeft over het hele centrum, en breng een bezoek aan de Mercado Central.

 

Reis naar het noorden naar San Pedro in het Atacamawoestijn
om bij het observatoria 
een blik te werpen op onze sterrenstelsel.
Breng een bezoek aan een wijnhuis tijdens uw rit naar Valparaiso, en geniet van fantastische wijnen zoals Casillero del Diablo.

 

Bezoek de vele nationale parken die Chili rijk is waaronder Nationale park Vicente Perez Rosales, het oudste park van het land. Ook staat Chili bekend om zijn gletsjers dus vergeet vooral niet om een bezoek te brengen aan de Perito Moreno gletsjer. Ben je een wandelliefhebber dan is het ruige nationale park Torres del Paine een must. Onderweg geniet u van hele bijzondere planten en kunt u bijzondere dieren spotten zoals de Andescondor.

 

Paaseiland is meest geïsoleerde eiland ter wereld dat wordt gedomineerd door de Rano Kau-vulkaan, groene heuvels afgewisseld door zwarte vulkanische stranden. Bewonder de vele “moai sites” met gigantische beelden tot wel 15 meter hoog die tot op heden voor de wetenschap nog steeds een mysterie vormen.

 

Benieuwd naar een individuele reis op maat? Neem gerust contact met mij op.